OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

OZ KAMENICA Stará Kremnička

Aktuality 2014

Máme za sebou sériu brigád (26.4., 1.5., 3.5., 8.5.,10.5.)... pripravuje sa foto

Video z brigády do ktorej sa aktívne zapojili aj žiarski skauti : 8.5.2014


 

Na žel. stanici sa zastavila aj redaktorka Rádia Regina BB p. Hoffmannová, reportáž bola odvysielaná 1.5.2014... viac v reportáži


Začali jarné brigády na stanici.

1.5.2014 nás navštívila aj televízia TA3... pozrite si reportáž


Počas víkendu 12.4. - 13.4.2014 boli odvysielané na RTVS:2 a Rádiu Slovensko relácie z našej obce Stará Kremnička a jej okolia:

Reláciu Televíkend - Inšpirovaný Slovenskom si môžte pozrieť v archíve RTVS :2 

Reláciu Rádiovíkend si môžte pozrieť v archíve RTVS :Rádio Slovensko 


 

20. 3. 2014 - Štáb RTVS v Starej Kremničke a na Šášove.

Dnes sme prešli so štábom Televíkendu RTVS náučný chodník Kamenica v Starej Kremničke. Naš cieľ bol výstup na vrch Kamenica (525 m.) z ktorého sú prekrásne panoramatické výhľady na Žiarsku kotlinu a okolité vrchy (Kremnické vrchy, Štiavnické vrchy, Pohorie Vtáčnik a z časti aj Pohronský Inovec. Prialo nám aj počasie takže bolo aj veľa vidieť. Sprievodcov po trase redaktorke Martina Kacinová som robil ja (František Kovár predseda OZ KAMENICA) a žiarsky člen KST a značkár Štefan Žipaj. Po zdolaní Kamenice sme sa presunuli na hrad Šášov, kde hlavné slovo mal už predseda ZnZHŠ Rastislav Uhrovic, ktorý nás previedol hradom a oboznámil nás z jeho históriou a súčasnosťou. Teraz už sa len tešiť na spracovanie materiálov a na reláciu Televíkend - Inšpirované Slovenskom. Ďakujem štábu za návštevu nášho regiónu.

Termín vysielania relácie včas oznámym tu na stránke alebo FB
Text a foto F. Kovár

 


Zakreslené chodníky v ďalších turistických mapách.

Po minuloročnom mapovaní pre VKÚ Harmanec som v priebehu mesiaca február zakresľoval nové, doteraz nezakreslené chodníky pre kartografickú firmu BB - Mapy v Kremnických vrchoch (chodníky v okolí Šášovského Podhradia, Starej Kremničky, Jastrabej, Ihráča, Nevoľného...).


15. 1. 2014 - ŽSR nám oficiálne odovzdali do prenájmu budovu a pozemok na žel. stanici Stará Kremnička.

Zmluva bola podpísaná za naše združenie v októbri, koncom novembra podpísali zmluvu ŽSR a v polovici januára nám oficiálne odovdali budovu a pozemok do prenájmu.